söndag 16 december 2012

Satsa inte fegt - det minskar dina vinster på sikt

Det är en sanning att pengar som du kunde ha vunnit men inte fick ut på grund av ett alltför fegt satsande, försämrar dina finanser i lika hög grad som en motsvarande onödig förlust. Det finns många situationer i poker när du ska höja, till exempel för att driva ut andra motspelare ur potten. Några exempel: i bra position och med två par före köpet i mörkpoker, i en flervägspott efter floppen när du har det högsta paret, och i sen position för att attackera mörkarna och försöka stjäla potten.

Likaså är det generellt ett misstag att snålspela i en större flervägspott som degenererat till att det bara är du och en motspelare kvar i sista satsningsrundan.

Om du i en sådan situation är alltför benägen att lägga dig, kan du gå miste om mycket pengar. Detta gäller speciellt mot en bra motspelare som är medveten om att du har en sådan tendens och försöker utnyttja den.



Om du inte satsar i ett överläge, kan en motspelare som annars skulle ha lagt sig stanna kvar i potten och ha tur och få just det kort som behövs för att slå din hand. Håll i minnet att du i potterna statistiskt oftare är uppe mot svaga spelare än mot starkare, eftersom de svagare gör misstaget att gå med i för många potter. Låt inte fegspel hindra dig från att göra denhöjning som korrekt pokerstrategi i en gynnsam situation dikterar. Vinstoptimering i poker, precis som i affärsvärlden, förutsätter risktagande. Om du är rädd för att förlora pengar, och får rampfeber inför tanken på att höja rejält, har du inte i ett ordentligt pokerparti att göra.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar